Acțiune de donare de sânge, la Șimleu Silvaniei

O acțiune de donare de sânge a avut loc miercuri, 28 iulie 2021, într-un cadru prietenos, la sediul Crucii Roșii din Șimleu Silvaniei. Demersul face parte din seria de deplasări în județ a echipei mobile de la Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj, pentru a se veni în întâmpinarea celor care vor să doneze sânge, dar nu pot să se deplaseze, dintr-un motiv sau altul, la sediul Centrului.

Deși numărul donatorilor de sânge e unul destul de scăzut, mai ales față de perioada de dinainte de pandemie, totuși, rezultatele sunt mulțumitoare. Acest lucru se reflectă și prin faptul că Sălajul este pe primul loc în țară ca și număr de donări la mia de locuitori.

”Donarea de sânge e pentru cei ce doresc să facă un bine semenilor lor. Nu avem altă variantă, sângele nu se poate fabrica, se dă din inimă. Îi invităm pe cei tineri, peste 18 ani, să reînnoiască baza de sânge. Ne dorim ca cei tineri să considere donarea de sânge ca ceva «cool», la fel ca și cum, de exemplu, și-ar lua carnetul de șofer, să fie ceva ce să-și dorească să facă. De altfel, donarea de sânge este o datorie civică”, spune dr. Cristina Ilieș, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *