Apariție editorială: „Breviar de cuvinte şi expresii”, autor Gheorghe Moga

A apărut, la Editura „Caiete Silvane”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj și al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, volumul semnat de Gheorghe Moga „Breviar de cuvinte şi expresii” în cadrul colecției „Scriitori Sălăjeni”.

Prefața este semnată de poetul și criticul literar Viorel Mureșan.

„Volumul vine în urma observării îndelungi şi atente a modului cum vede şi cum exprimă vorbitorul de limbă română, lumea, la nivel de cuvinte şi expresii. Am putut constata, parcurgând cele 33 de unităţi ale cărţii, că autorul abordează limba, în egală măsură, pe latura ei socială şi pe cea individuală. Ba, chiar mai mult, are în vedere şi componenta psihologică a limbajului, privind, mereu laolaltă, exprimarea cognitivă şi perechea ei afectivă.” (Viorel Mureşan)

Născut la 23 septembrie 1946, în Răhău – Sebeş, judeţul Alba, Gheorghe Moga a urmat liceul la Sebeș și Facultatea de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. A fost profesor de limba și literatura română la Loman, jud. Alba (1969-1972), apoi în Jibou (1972-2011). A obţinut doctoratul în 2001, la Universitatea de Vest din Timişoara, cu teza „Lexicul sadovenian” (sub îndrumarea profesorului G.I. Tohăneanu). A publicat în revistele: „Limba română”, „Limba şi literatura română”, „Familia”, „România literară” și „Cultura”. În prezent este colaborator al revistei de cultură „Caiete Silvane”. În 2016, a publicat la Editura „Caiete Silvane” volumul „File de dicţionar – expresii şi reflecţii”.


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism:

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *