Apariție editorială: „Câmpia mirifică”, de Alexandru Lazăr

A apărut, în colecția „Scriitori sălăjeni” a Editurii „Caiete Silvane”, volumul de proză „Câmpia mirifică”, de Alexandru Lazăr.

„Evaluat imparțial, prin urmare corect, din perspectiva operei poetice (teme, motive, prozodie), Alexandru Lazăr poate fi plasat, fără exagerare, la nivelul celor mai importanți autori de poezie religioasă, accentuat creștină, din literatura română modernă și contemporană…

În ceea ce privește proza, naratorul omniscient este tributar cu parcimonie bogatului său univers poetic, cât și opțiunilor din punct de vedere stilistic, dar și estetic; pe de altă parte situându-se conștient, autoritar în descendență firească a unor celebri prozatori din secolul al XX-lea, cum Ion Agârbiceanu, Ionel Teodoreanu, Barbu Delavrancea, Fănuș Neagu. În acest context, marca autobiografismului povestirilor sale se susține pe o accentuată și convingătoare, deci impresionantă, sugestie realist-istorică, protagoniștii acestora aparținând tipologiilor clasice, puternic demarcate și perene.” (Viorel Gh. Tăutan)

Cărți de același autor:

„Vremelnic călător”, Ed. Multimedia, Arad, 2007;

„Nemistuitul rug”, Ed. Multmedia, Arad, 2012;

„Crini și Orhidee”, Ed. Carmel Print, Arad, 2017;

„Ofranda iubirii”, Ed. Caiete Silvane, Zalău, 2021.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *