Bravo! Fântâna arteziană de la Crișeni – lucrări de reabilitare și modernizare

Problema apei potabile în Zalău e poveste veche deja, și chiar dacă promisiuni cum că se rezolvă au tot fost, nici vorbă de așa ceva. Și cum apa de la robinet e departe de ceea ce se numește ”apă de băut”, zălăuanii își cară apă de băut cu bidoanele de la fântâni arteziene, de când se știu.

În oraș există mai multe fântâni arteziene, dar, parcă, niciuna nu are apă mai bună ca cea de la fântâna arteziană de la Crișeni. O fântână care, deși acum ceva ani, era gata-gata să fie închisă, în prezent e în plin proces de reabilitare și modernizare. Lucru lăudabil, de altfel, nu de alta, dar dacă tot cari bidoane de apă după tine și stai, de multe ori, la coadă, măcar să o faci cu plăcere.

Seara, fiindcă atunci am timp să merg după apă, fântâna arteziană de la Crișeni părea un șantier improvizat, care nu are legătură cu fântâna propriu-zisă, ba care părea că o să facă fântâna să devină istorie, așa că era cât pe ce să scap o înjurătură. Însă, după ce m-am apropiat, în loc de înjurătură am zis: ”Bravo! Uite că se poate! În sfârșit locul ăsta devine unul unde să-ți facă plăcere să vii.”

Da, e perioadă de campanie electorală, și internetul e plin de articole de laudă la adresa politicienilor cu funcții de conducere în localitățile sălăjene. Însă acele articole, care bombardează grupurile de socializare de pe facebook, de nu mai poți citi nimic altceva, sunt toate plătite (cu bani mulți, chiar foarte mulți) de persoanele ori partidele lăudate și pupate în fund în articolele respective. Articolul de față nu are legătura cu nicio persoană ori partid politic, publicația fiind total apolitică și apartinică. Însă, atunci când se face, pe bune, ceva, merită atras atenția asupra acelui ceva (indiferent de cine face acel ceva), cum este cazul fântânii arteziene de la Crișeni.

Lucrările de modernizare (fântână reabilitată total, bănci pe care poți să te așezi așteptându-ți rândul, parcare decentă, ba chiar și arbori de tuia pentru impresia artistică), toate astea nu lasă loc decât de ”Bravo! Așa da!”


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism:

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *