Caz bombă! Senzațional! Nemaipomenit! În Zalău, se angajează pe pile. De asemenea, s-a descoperit că apa caldă nu-i rece

angajare_pileMirați, cu degetele împietrite pe tastatură, ori cu gura căscată, semn de uimire maximă, zălăuanii au descoperit cum că, în instituțiile de stat, posturile “călduțe” se dau pe pile. Și, ca să poată fi spurcat pe nume pilozatorul, s-a dat și un nume – DGADP. Oooaaaaaauuuuuu!!! Nu se poate!!! Așa ceva în România, angajări pe pile? Extraordinaaaaar!!! Nu s-a mai pomenit niciodată de-a lungul istoriei mioritice! Auzi, tu, se angajează pe pile. ‘Mnezo știe?

Noroc cu postu’, că altfel, clar, toți și-ar fi mușcat urechile unul altuia, de la atâta uimire. Și media vuiește, poporu’ vuiește, procurorii vuiește, până și sfinții vuiește. Ce mai, noi toți vuiește. Singurele care nu vuiește e pilozatorii și pilele – și ălea angajate, și ălea care se folosesc la pilit. Ălea angajate, afectate deja iremediabil de efectul pilozator, e la fel de mirate ca restul oamenilor care vuiește. Ălea care pilesc au rămas cu pilitura între dinți: “Și acum, noi ce rost mai avem? A mai rămas ceva de pilit?” Răspunsul, of course, e unul singur: fără număr! Numai că, ȘOOOCCCC, TULOAIEEEE, BOOOOMBĂĂĂ!, poporu’ de abia acum a descoperit cifra 1. Cum s-ar zice, de abia acum învață să numere: o pilă, două pile, trei pile… Doar că, nu se știe de ce, nici chiar ele, pilele, nu știe de ce, românii are memoria scurtă, și peste vreo câțiva ani o să descopere, din nou, cum că “Nu se poateeeee!”, în România se angajează pe pile, politicienii își schimbă partidele la fel ca pe chiloți (deși mirosul de chilot purtat excesiv îl poartă fiecare creatură din foaita asta a politicii), iar capra vecinului, fut-o dracu’!, încă n-a murit.

Dar nu-i bai. Brusc, din uimire maximă sinceră, nu ca să mai tragă pe cineva de mânecă cu titlul cel tare și bengos (din cauza lu’ deontologie,desigur), pentru asta o să existe întotdeauna presa – scrisă, vorbită ori izmenită pe tocuri pe la teveu, presă care are deja în buricele degetelor gata pregătit titlul mirabilant, extrabengos și șocobombic: Fenomenal e că e fenomenal!

Și pentru ca fenomenalu’ să fie la fel și pentru cei care atunci decoperă apa caldă, “Oooooaaaaaauuuu”, această expresie spirituală extremă verbală, prelungă, chiar răscolitoare sufletește, le va da ocazia dentiștilor să verifice plombele gurilor deschise larg a mirare. Pentru mirătorii care se simt cu plombele în regulă, se dă, ca exercițiu, următorul sinonim pentru “Ooooooaaaauuu”: “Niiii, tu!”


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism:

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *