Cheflii Life Matters! Sau: Lăsați-i pe cei care vor să se distreze să o facă. Când, cum și unde vor ei. Că chefliii-s mai presus de toate

Poți să te legi de orice, pe tărâmul magic al țării unde doar corupția altora ucide, dar de chef să nu te legi. Chefu-i sfânt!

M-a pus naiba să postez un clip video cu un chef de la ora 2 noaptea, căruia i-am adăugat niște explicații cum că nu-i în regulă, pentru că unii n-au chef de cheful lor. Ba, auzi drăcovenie, vor să doarmă și n-au chef să asculte urlete și muzică (în traducere – mixăreală) de doi bani.

Acuma, că unii care au chef să se distreze își bagă picioarele și nu-i mai interesează nimic, e una. Foarte bine. Numai că după o bere, două… de fapt, ce zic, după 10 beri, 12, îi apucă urlatul de să-i audă toți locatarii din blocurile care-s lângă cheful cu pricina. Asta ca asta. Dar, după ce am luat atitudine, adică mi-am apărat dreptul la a nu participa forțat la cheful lor, au apărut comentacii. Evident, ca să-mi arate mie cu degetul că-s rău, da’ rău de numa’, că de ce nu-i las pe cei care vor să se distreze vineri noaptea, să se distreze? Degeaba am încercat să le explic că nu-i vorba să nu se distreze, doar să zică ”Ho!”, după ora 12 noaptea, ori să o facă mai așa, pe șustache, să nu-i deranjeze pe alții. Ori să-și aleagă ca loc de chefuială acolo unde nu deranjează pe nimeni. Adică, să arate o oarecare urmă de decență și respect față de ceilalți. Pfffoaiii, s-or urcat comentariile pe mine ca purecii: ”Viața de noapte își are locul ei in viața tinerilor. Nu le poți lua aceasta plăcere. Dacă vrem sa fim o țara ca afara hai sa fim înțelegători . O data pe săptămana nu moare nimeni .”

O țară ca afară? Păi, nenică, într-o țară ca afară, dacă depășești ora până la care ai voie cu distracție și conturbi linștea publică, ai pus-o. Adică te ia naiba, primești o amendă de n-o poți duce, plus că îți închide șandramaua. Că acolo e cu drepturile tuturor, nu doar ale unora (în cazul ăsta, a chefliilor). O dată pe săptămână nu moare nimeni? Asta-i ca și prostia cu Black Lives Matter. Nu toate viețile contează, doar cele ale persoanelor de culoare. Pe bune? Atunci cum să le explici că, pe principiul ăsta, e în regulă să furi ori să violezi ori să faci ce te taie capul. Că nu moare nimeni, dacă-i o dată pe săptămână. Adică, la fel cum persoanele de culoare sunt acuma un fel de zei pe pământ, așa că doar ei contează, restul tebuie să-și ceară iertare că există, viețile lor nu contează. Așa și chefliii. Adică ei au derogare, o dată pe săptămână (sau de câte ori vor), să încalce legea, aia cu conturbarea liniștii publice. Că ei, chefliii, îs speciali. Așa că, odată pe săptămână își pot băga picioarele în toate regulile de bun-simț, ca să nu mai vorbim de lege. Cheflii Life Matters!

Na, am văzut că n-am cu cine. Așa, ca un fel de încheiere, am întrebat dacă, pe principiul ăsta, cum că trebuie să-i lăsăm pe cheflii să se distreze, e în regulă să mă duc în fața casei lor, la 2 noaptea, și să dau muzica în mașină la maxim, ba să mai și urlu ca și acompaniament. N-am primit răspuns. Mi s-a mai arătat o dată cu degetul, adică că-s rău de numa’. Hiii! Acuma, io ce mă fac? Oare Răi Life Matters?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *