Daniel Săuca: ”Zalăul aștepta de mult o asemenea colaborare între instituțiile de cultură locale și județene”

Desfășurată la sediul instituției, conferința de presă a avut ca subiect activitatea Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj (CCAJS) în anul 2021 și intențiile pentru anul în curs. Însă cel mai important lucru reieșit în urma conferinței este că, în sfârșit, între instituțiile de cultură există o colaborare pe bune. O colaborare care nu poate fi decât benefică pentru tot ceea ce înseamnă cultură, cel puțin la nivel local și județean.

”Anul trecut am avut o colaborare foarte bună cu noul manager al Casei Municipale de Cultură. Eu zic că această colaborare poate continua și în acest an. De altfel, Zalăul, cred eu, aștepta de mult o asemenea colaborare între instituțiile de cultură locale și județene. Nu e loc pentru foarte mulți actori instituționali și merită să ne dăm mâna și să organizăm evenimente împreună, pentru o mai bună gestionare a publicului și a resurselor. Rersurse care, din păcate, nu sînt extrem de darnice, ca să mă exprim mai discret”, a spus Daniel Săuca, managerul CCAJS, în conferința de presă desfășurată la sediul instituției.

Activitatea culturală a avut de suferit vizibil în anii de pandemie, aceasta dezvoltându-se aproape exclusiv online. Acest lucru a avut, totuși, și o parte pozitivă, și anume investițiile în mediul online, pentru o mai bună promovare a culturii.

”Vom continua și în acest an dezvoltarea site-urilor noastre, a prezenței noastre în mediul online. Deja avem roade ale acestei investiții. Sigur, eu nu sînt foarte încântat că multe evenimente se petrec doar online, dar zic că acest mediu ne poate ajuta fie și doar pentru a promova cultura de calitate”, a menținat Daniel Săuca.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *