Elevi ai Colegiului Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” și Liceului Reformat ”Wesselényi” i-au sărbătorit pe poeții Octavian Goga și Ady Endre

Poate părea ceva banal care ține doar de a bifa o lecție la școală, pentru că dă bine. Însă inițiative de genul acesta, chiar și dacă strâng elevi care se pot număra pe degetele de la o mână, înseamnă foarte mult într-o lume aflată în picaj liber, în ceea ce privește arta, cultura. Și atât cei care au organizat evenimentul, cât și cei care au participat, merită toată aprecierea.

Despre ce e vorba? Despre o lecție comună ale celor două școli a marcat 140 de ani de la nașterea poetului român Octavian Goga (născut pe 20 martie 1881) și 125 de ani de la prima poezie publicată de poetul maghiar Ady Endre (poezia ”Márczius 20” a fost publicată la data de 22 martie 1896, în ziarul Szilágy).

Sub genericul ”Activități culturale la API”, miercuri, 17.03.2021, elevele Eliza Daroczi și Zsofia Kulcsár, clasa a IX-a A, Liceul Reformat ,,Wesselényi”, coordonate de prof. Lobonț Adela, alături de elevele Igna Bianca, Știrb Ioana, Barboloviciu Maria și Maioș Bianca din clasa a IX-a B, de la Colegiul Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian”, coordonate de prof. Rusan Monica, au surprins, într-o amplă prezentare online, atât aspecte biografice, activitatea literară, cât și prietenia dintre cele două personalități care s-a prelungit dincolo de moarte.

Coordonatorii proiectului își propun ca acestă frumoasă colaborare să continue printr-o excursie la Castelul de la Ciucea și la Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Gyula.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *