Elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii, premiați la concursuri și festivaluri naționale

Cursanții Şcolii Populare de Arte şi Meserii, secție în cadrul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, au obținut în ultima perioadă noi premii importante la concursuri și festivaluri naționale.

Cinci elevi au obținut rezultate notabile în cadrul Concursului Național Online de Interpretare Vocală și Instrumentală „Nuanțe de Primăvară”, organizat de Școala Populară de Artă din Baia Mare (secție din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș), în perioada 10 aprilie-5 mai 2023.

La secțiunea „Muzică instrumentală populară – Saxofon”, categoria de vârstă II (13-16 ani), Antonio Coste a obținut Premiul I, Filip Bonțea – Premiul II, iar Cristian Marincaș – Premiul III. Profesorul coordonator al celor trei elevi este Ciprian Bolojan.

La secțiunea „Muzică instrumentală – Chitară”, categoria de vârstă II (peste 16 ani), elevul Luca Bertean, coordonat de profesorul Vasile Soran, a obținut Premiul III.

La secțiunea „Muzică instrumentală – Pian”, categoria de vârstă II (13-16 ani), Alexandra Diana Popoviciu, îndrumată de profesoara Oxana Străistaru, a obținut Mențiunea II.

În cadrul concursului organizat de instituția de cultură din județul Maramureș au fost recompensați cu diplome de excelență profesorii de la Școala Populară de Arte și Meserii: Ciprian Bolojan (instrumente de suflat), Vasile Soran (chitară) și Oxana Străistaru (pian). „Nuanțe de Primăvară” a avut ca scop afirmarea, promovarea și stimularea valorilor autentice în lumea muzicii din rândul cursanților școlilor populare de artă și meserii din țară.

Elevul Luca Bertean, îndrumat de profesorul Vasile Soran, a obținut și o Mențiune la Festivalul-concurs național de chitară clasică „Samus GuitArt”, organizat de Școala de Arte Satu Mare, din subordinea Consiliului Județean Satu Mare, în 3 mai 2023.

Ansamblul Folcloric „Mugur, mugurel” (coordonat de coregrafii Doina și Anghel Dușcaș) al Școlii Populare de Arte și Meserii a primit Premiul III la secțiunea „Jocul popular din zona mea” în cadrul Festivalului interjudețean „Prin tradiții… spre identitate!” organizat de Școala Gimnazială „Ștefan Pascu” Apahida și Inspectoratul Școlar Județean Cluj. Ediția a X-a a festivalului înscris în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene din anul școlar 2022-2023, aprobat de Ministerul Educației, a avut loc în 28 aprilie 2023.

La competiția „Festival Muzical”, organizată de Fundaţia culturală „The Voice” din Baia Mare, în data de 7 mai 2023, la Grand Hotel Baroc din Zalău, eleva Alexandra Diana Popoviciu, coordonată de profesoara Oxana Străistaru, a câștigat Premiul I la secțiunea „Pian”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *