În sfârșit, spirit ecologic: Pescarii sălăjeni iau atitudine și le dau braconierilor peste nas

braconaj-varsoltSe știe, de mult prea multă vreme: cei care ar trebui să facă ceva, în orice domeniu, în țara asta, adicătelea cei cărora le este scris asta în fișa postului, sînt… impotenți. Cum ar veni, “coloana lor vertebrală” nu mai stă dreaptă, ori că nu pot, ori că nu știu cum, ori că urmează niște ordine, așa că-s ocupați cu ridicatul mâinii la chipiu – “Da, să trăiți!”. Și una dintre cele mai mari bătăi de joc ale societății românești este natura. Că, nu-i așa, natura nu poate să iasă în stradă, nu are acoperiți și nici vajnci apărători ai justiției care să-ți dea cu dosarul în moalele capului.

Bă, se pare că pescarii sălăjeni sînt potenți. Și pentru că sînt, nu stau și se uită de pe margine cum nu face nimeni nimic, ci acționează. Cel puțin așa reiese dintr-o postare pe facebook, care zice așa:

“Pentru cei care s-au obosit sa puna pripoanele pe Virsolt pe partea dinspre Recea!!! Nu le mai cautati… le-au gasit baietii nostrii de la asociatie. Si inca ceva , nu va mai obositi sa puneti altele ca va cheltuiti degeaba, paznicii nostri piscicoli nu dorm!!!!”

Bă, ce poți să zici? Bravo! Pe bune.

Deocamdată, pescarii. Da’, cine știe, poate o să le ia și alții exemplul. Că prea ne complacem să călcăm în rahatul social care  ni s-a pus la dispoziție, cu muuuultă bunăvoință, de către diriguitori. Și, zău, pute a naibii de tare.

Totuși, referitor la pescarii din povestea asta, n-ai cum să nu zici “Bravo, bă!”, în sfârșit atitudine.


2 thoughts on “În sfârșit, spirit ecologic: Pescarii sălăjeni iau atitudine și le dau braconierilor peste nas

  1. BUNA Locuiesc in Com Somes-Odorhei Jud Salaj –Unde domnul vice a secat Beltile de pescuit din comuna ,si autoritatile nu fac cum se explica acest fenomen ,acolo unde era fauna,si pesti ,acum domnul vice isi face pasune -Va asteptam in vizita ….-sa luati masurii

    1. Voi trebuie sa luati masuri, cam asta era ideea la articol …cei care pescuiti acolo … oricum, in orice sat de pe malul Somesului se braconeaza maxim, parasuta, curent, capcane … nimeni nu e interesat sa intretina cultura piscicola de pe Somes …. neam de rahati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *