Legiunile romane se întorc acasă… la Porolissvm!

Asociația Amicii Muzeului va derula o serie de activități de reconstituire istorică (cu caracter interactiv) destinate publicului, în special tinerilor, duminică, 24 septembrie 2023, în intervalul orar 12.00-18.00, în Complexul Arheologic Porolissum.

Activitățile sunt parte componentă a proiectului Porolissvm: prietenul tinerilor (finanțat de către Consiliul Județean Sălaj) care are ca scop principal, promovarea patrimoniului istoric antic sălăjean. De asemenea, evenimentul se înscrie în spiritul programului Luna patrimoniului (coordonat de către Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău).

Prezentarea datelor științifice au rolul de a educa în spiritul respectului față de patrimoniu, sporind atractivitatea istoriei ca subiect de studiu. Activitățile de reconstituire istorică (ateliere interactive cu caracteristici variate) contribuie la creșterea vizibilității Complexului Arheologic Porolissum, atât a ruinelor istorice cât și a peisajului natural deosebit.

Atelierele interactive au ca scop sporirea coeziunii familiale (prin participare: tinerii împreună cu vârstnicii, copiii împreună cu părinții, nepoții împreună cu bunicii), creșterea gradului de cooperare și interacțiune între membrii unei comunități.

Menținerea spiritului competițional și de fair-play în cadrul atelierelor destinate sporturilor din antichitate. Crearea unor momente de deconectare/recreere într-un peisaj fabulos, încărcat de istorie.

Accesul publicului la acest eveniment se va face pe baza biletului de intrare în complexul arheologic (preț bilet adult 10 lei, preț bilet elev/student/pensionar 5 lei, copiii cu vârsta sub 7 ani au acces gratuit).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *