Muzeul Memorial al Holocaustului Șimleu Silvaniei, 10 medalii ca semn de apreciere și recunoștință

După un deceniu de activități diverse organizate pentru a marca Ziua Internațională a Holocaustului, Muzeul Memorial al Holocaustului Șimleu Silvaniei va oferi duminică, 23 ianuarie 2022, 10 medalii ca semn de apreciere și recunoștință unor persoane sau instituții care au contribuit la susținerea constantă a educației referitoare la problematica Holocaustului.

Tot în cadrul activității vor fi prezentați noii Tineri Ambasadori din Șimleu Silvaniei care vor reprezenta orașul și România în proiectul cu orașul Petach Tikva din Israel.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de proiecte educaționale, organizate cu ocazia zilei de 27 ianuarie, care a fost desemnată ca Ziua Internațională a Holocaustului de către Organizația Națiunilor Unite. Muzeul Holocaustului de la Șimleu Silvaniei a beneficiat constant de sprijinul unor persoane, familii sau instituții în fiecare demers inițiat, parteneriatele naționale și internaționale i-au asigurat funcționalitatea, iar proiectele l-au consacrat ca spațiu de educație, rememorare și comemorare.

Anul 2012 este unul de referință pentru activitățile educaționale ale Muzeului Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord de la Șimleu Silvaniei. Cu ocazia primei ediții organizate de muzeu a Zilei Internaționale a Holocaustului, în prezența Ambasadorului Statului Israel în România E.S. Dan Ben-Eliezer au fost semnate documentele care stau la baza proiectului de înfrățire dintre Șimleu Silvaniei și Petach Tikva. Proiectul se bazează în special pe conceptul Tineri Ambasadori ai celor două state care anual fac schimb reciproc de experiență în cadrul programului organizat de primăria Șimleu Silvaniei și cea din Petach Tikva.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *