Pălinca de Bădăcin, recunoscută internațional și premiată cu aur

Producătorul sălajean Valentin Vălcăuan a participat, și în acest an la, concursul internațional de distilate „Quintessence” din Ungaria, de unde s-a întors cu medalii de aur, argint, bronz și cu un titlu de „Campion absolut”.

Astfel, pălinca de prune, gutui și mere a obținut medalia de aur, pălinca de prune „Top Taste” și cea de piersici – medalia de argint,  iar medalie de  bronz – pentru pălinca de prune baricată, cireșe și prune clară. De asemenea, pălinca de mere a avut o dublă apreciere, obținând titlul de „Campion absolut”.

 Concursul anual „Quintessence” al producătorilor de pălincă din Europa este o competiție recunoscută la nivel internațional poziționând distilatele pe un înalt piedestal al calității și a rafinamentului.

Pălinca de Bădăcin a mai participat și la edițiile din anii anteriori, fiind remarcată și atunci pentru echilibrul perfect între tăria distilatului cu gustul fructelor, prezența vitaminelor și rafinamentul aromelor.

 Pălinca de Bădăcin, producție bio, este o licoare aromată cu tărie din piersică, prune, cireșe, gutui, pere sau caise produsă după modelele străvechi prin care se obține o pălincă de foarte bună calitate, aromată și catifelată.

 Totodată, este considerată un medicament natural, datorită nutrienților și vitaminelor pe care producătorul sălajean Valentin Vălcăuan reusește să le obțină în varianta cea mai pură, de pilă în distilatul de prune s-au păstrat vitaminele A, B, C, D1 și D2.

 Consumarea în cantități moderate a produsului Pălinca de Bădăcin poate avea efect terapeutic în ameliorarea anumitor probleme de sănătate.

Aceasta poate fi achiziționată de pe site-ul https://shop.palincadebadacin.ro/ro/ sau direct din punctul de lucru aflat în satul Bădăcin, Județul Sălaj unde sunteți invitați să aflați povestea din spatele distilatelor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *