PI Day la API

  • Prof. Mirel Matyas
  • 16/03/2022
  • Cotidian

Se împlinesc 10 ani de când la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău se organizează activități educative extrașcolare dedicate Zilei Numărului Pi. Dacă în perioada 2012 – 2019 proiectul s-a numit ”PI Day / Ziua numărului Pi”, începând cu anul școlar 2020-2021 se numește ”PI Day…la API”. Proiectul nostru a fost înscris și pe platforma International Day of Mathematics (idm314.org). Pentru ediția din acest an, echipa de proiect coordonată de doamna profesoară Opriș Adonia a propus o serie de activități ce s-au concretizat prin două expoziții – ”Pi Day … la API” (desene, postere, decorațiuni, creații literare etc) și ”PI tehnologia în practică” (produse realizate în CAD / AUTOCAD, roboți etc). Expozițiile au fost amenajate în Centrul Expozițional API și sunt deschise spre vizitare elevilor școlii dar și elevilor altor școli din oraș.

Au avut loc și două interesante concursuri: tradiționalul deja Concurs de memorare a zecimalelor lui Pi și un concurs al claselor intitulat ”Cea mai Pi clasă). Concursul de memorare, la care s-au înscris 12 elevi, s-a desfășurat în Cabinetul de Matematică ”Ioan Mocan” sub supravegherea profesorilor Sabou Manuela, Sălăjan Mihaela, Jula Claudia și Ardelean Daniel. Primii trei clasați au fost: Mureșan Camelia (X A) – 199 zecimale, Cherecheș Tudor (XI F) – 168 zecimale și Boca Ioana (IX B) – 109 zecimale.

La concursul ”Cea mai Pi sală de clasă” au participat elevii claselora IX-a C, a X-a B, a X-a D, a X-a E, a X-a F, a X-a G, a XI-a H și a XII-a A. Jurizarearealizată de profesorii Alina Cozac, Aniela Lung și Cristian Boloș a stabilit următorul clasament: locul I – clasa a IX-a C, locul II – clasele a X-a F, a X-a D și a X-a E, locul III – clasele a XI-a H, a XII-aA și a X-a B, mențiune – clasa a X-a G Îi felicităm pe toți elevii și colegii noștri profesori care s-au implicat în aceste activități!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *