Simpozionul Internațional de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ, în cadrul natural deosebit oferit de Grădina Botanică din Jibou

Ediția a XI-a a Simpozionului Internațional de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ va avea loc în perioada 9-19 august 2022, în cadrul natural deosebit oferit de Grădina Botanică din orașul Jibou.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Centrul de Cercetări Biologice Jibou anunță organizarea Simpozionului Internațional de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ, ediția a XI-a.

Evenimentul, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Centrul de Cercetări Biologice Jibou, beneficiază de susținerea Primăriei orașului Jibou, prin Asociația Prietenii Grădinii Botanice, și a revistei online Modernism.ro din București.

În cadrul actualei ediții, la Tabăra de creație vor participa următorii artiști, toți din Cluj-Napoca: Florin Gherasim (foto/ceramică), Kancsura Ștefan (pictură), Marcel Muntean (pictură), Adrian Rauca (pictură), Radu Șerban (pictură) și Gil Turculeț (pictură). Împreună cu artiștii clujeni, la Jibou se va alătura și pictorul Serge Vasilendiuc din Polonia.

În cadrul activităților conexe, Simpozionul va beneficia de prezentări și comunicări legate de temele artelor, obiceiuri tradiționale, arheologie și gastronomie, susținute de: dr. Livia Drăgoi și Florin Gherasim din Cluj-Napoca, prof. Mirel Matyaș, arhg. Daniel Culic și maestrul artei culinare Mircea Groza, toți din Zalău. Va fi organizat un atelier creativ la care va participa o grupă de copii de la Centrul de Servicii Sociale din Jibou.


Vernisajul expoziției de bilanț organizate cu lucrările realizate în perioada Simpozionului de către artiștii participanți la Tabăra de creație din acest an va avea loc joi, 18 august, de la ora 18.00. Toate lucrările expuse vor fi donate și vor întregi colecțiile de artă contemporană ale instituțiilor organizatoare: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Centrul de Cercetări Biologice Jibou și Primăria Jibou.

În cadrul vernisajului va fi lansat albumul „ARTA ÎN GRĂDINĂ. 10 ediții: 2021-2022”, o lucrare amplă care prezintă, într-o formă concisă și sistematică, toate activitățile desfășurate, până acum, în cadrul Simpozionului.


Curatorul Simpozionului: Ștefan Kancsura.

Coordonatorul Simpozionului: Radu Șerban.

Informații generale despre Simpozion:
www.SimpozionulArtaInGradina.ro
https://www.facebook.com/SimpozionulArtaInGradina/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *