Ștefan Birtalan, declarat cel mai bun handbalist al lumii, în Conferință online eveniment: “Povestea unui CAMPION – Ștefan Birtalan”

Unul dintre cei mai mari handbaliști din toate timpurile, domnul Ștefan Birtalan, declarat cel mai bun handbalist al lumii și sportiv al României în anii 1974, 1976, 1977, dublu campion mondial, de trei ori medaliat olimpic, câștigător al Cupei Campionilor Europeni, campion al României de 12 ori cu echipa Steaua și cu multe alte titluri obținute ca antrenor, va fi prezent sâmbătă, 20 martie, de la ora 18:00, într-o conferiță online inedită, pe platforma ZOOM.

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/342790423817360

Link formular de înscriere: https://forms.gle/dc76FU1YaC4KBRkD7

Intrarea este liberă însă locurile sunt limitate!

Evenimentul este organizat de către Organizația Tinerilor din Jibou în colaborare cu Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu” din Jibou și Consiliul Elevilor din liceu.

Născut la Zalău, acesta s-a mutat la scurt timp în Jibou unde a absolvit liceul și a luat pentru prima dată contact cu handbalul.

Fiind un polisportiv, Ștefan Birtalan a practicat în liceu atât handbalul,cât și voleiul, baschetul și atletismul. La 1,95 m era cel mai înalt elev al liceului.

A debutat la formația Rapid CFR Jibou la vârsta de șaisprezece ani, în 1964, evoluând în Campionatul Regional Cluj.

A studiat la Școala Tehnică de Construcții din Baia Mare și, concomitent, a jucat handbal la echipa Minerul Baia Mare, cu care a promovat în divizia A.

De aici, cariera lui Ștefan Birtalan a luat amploare, acesta fiind cooptat de HC Steaua București și ajungând apoi unul din cei mai importanți jucători din istoria echipei naționale de handbal a României.

Cetățean de onoare al orașului Jibou, sala de sport a Liceului Teoretic “Ion Agârbiceanu” din Jibou poartă numele domnului Ștefan Birtalan.

”Ar mai fi foarte multe de spus despre realizările și caracterul extraordinar al domnului Ștefan Birtalan, însă vă invităm să-l descoperiți în persoană sâmbătă, 20 martie, de la ora 18:00, în cadrul unei întâlniri online de proporții. Vom afla o poveste extraordinară, o mulțime de experiențe și lecții de viață foarte prețioase din partea unui mare campion.

Vă așteptăm cu drag!”, spune Alexandru Ghiuruțan – coordonator Organizația Tinerilor din Jibou.

Organizația Tinerilor din Jibou (OTJ) este un ONG destinat tinerilor de toate vârstele cu activități ce vizează binele comunității, într-un cadru în care tinerii să poată socializa, să crească pe toate planurile și să devină oameni.  Valorile organizației se regăsesc în cei patru piloni principali: voluntariat, patriotism, spiritualitate și cultură.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *