Țara Codrului poate fi recunoscută pe plan național, fiind în curs de nominalizare pentru Destinația Anului 2025

Regiune istorică situată pe teritoriile județelor Satu Mare, Maramureș și Sălaj, cuprinzând aproximativ 46 de sate, Țara Codrului poate fi recunoscută pe plan național ca Destinația Anului 2025. Pentru aceasta, e nevoie de sprijinul nostru.

Nominalizările se fac până pe în 5 decembrie 2024, fiecare nominalizare personală contând pentru calificarea în competiție.

Țara Codrului poate să devină Destinația Anului 2025! Formularul de nominalizare se găsește accesând site-ul destinatiaanului , iar nominalizarea se poate face la categoria “Tărâmuri fermecate”, județul Maramureș.

Așa cum apare pe pagina Destinația Anului, particularităţile zonei sunt:

„Vechile Biserici de lemn, prezente în fiecare localitate, construite, majoritatea, după modelul maramureşean, dar și noile Biserici și Mănăstiri ortodoxe de piatră și cărămidă care au un decor interior extraordinar.

Printre acestea se află Mănăstirea “Izvorul Tămăduirii” Măriuș, “Mănăstirea Sfânta Maria Magdalena din Oarța de Sus, Mănăstirea de lemn greco-catolică Băsești, Biserica de lemn din Nadiș, Biserică de lemn din Ortița, Biserică de lemn din Bicaz și Biserica de lemn de la Buzești.

Bogată în istorie, folclor, cultură și tradiții, acestea din urmă fiind păstrate cu sfințenie de către localnici, Țara Codrului este una dintre cele mai frumoase zone etnografice autentice din țară care încă se menține intactă.

Pe tot parcursul anului sunt organizate diferite evenimente culturale, tradiționale și folclorice sub formă de concursuri la care participă tineri îmbrăcați în costume populare. Printre acestea se numără “Nunta lui Ion cu Ana” organizat de Asociația “Ion al Anei, “Danțu’ la Șură”, Târgul Sânzienelor, Festivalul Interjudețean al Căntecului și Dansului Popular din Țara Codrului – Tărgul Cepelor Asuaj, Festivalul Codrenesc, „Sus în vârful Codrului, pe urma haiducului!”, cât și Balul Tinerilor Codreni organizat în fiecare an de Asociația “Codrenii”.

Alte locuri frumoase de vizitat în Țara Codrului ar mai fi și  “Poiana cu Ghiocei”, de pe Vârful Lespezi (Culmea Codrului), “Lunca cu lalele pestrițe La Mociri” din Rodina, “Teiul Unirii” și Biserica Greco-Catolică Băsești, Lanul de Lavandă din Țara Codrului, Curtea fostului baron Bornemiszta din padurea Asuajului.”

Fotografiile sunt realizate de Marius Ionuțaș.


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism!
Orice sumă contează!

Mihai Calin Paval
RO53INGB0000999901462814
ING Bank

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *