Vernisajul expoziției “Împărtășește-ți culorile! Ziua Bolilor Rare 2024”

Expoziția “Împărtășește-ți culorile! Ziua Bolilor Rare 2024” va avea venisajul marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 10.00, în sala ”Clio High Tech” a Muzeului din Zalău.

Evenimentul este organizat de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău în colaborare cu Asociația Prader Willi din România și Centrul NoRo din Zalău,  în contextul Zilei Internaționale de Conștientizare a Bolilor Rare.

Tema acestei expoziții, “Împărtășește-ți culorile! Ziua Bolilor Rare 2024”, reflectă diversitatea și individualitatea fiecărui participant implicat, ilustrând lupta și reziliența persoanelor afectate de boli rare.

Expoziția este deschisă publicului larg, oferind o oportunitate unică de a descoperi lucrări impresionante create de beneficiarii Centrului NoRo.

Lucrările expuse sunt disponibile pentru achiziție, iar banii strânși vor constitui donații în sprijinul activităților desfășurate de Centrul NoRo.

Ziua Bolilor Rare 2024 este în 28 februarie. Conform rarediseaseday.org există: 300 de milioane de persoane cu boli rare; 6000 de boli rare; 72% din bolile rare sunt genetice; 70% din bolile rare apar în copilărie.

”Vino și tu alături de noi în această campanie de conștientizare a bolilor rare! Arată-ne că nu suntem singuri! Avem pentru tine informații, pentru cei mici stegulețe în culorile campaniei și pictură pe față și vă oferim posibilitatea de a achiziționa lucrări artistice remarcabile realizate de prietenii noștri care să vă amintească faptul că există și oameni care au o boală rară”, spun organizatorii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *