Zălăuanii pot câștiga premii participând la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice

Locuitorii municipiului Zalău vor beneficia de servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice, în cadrul campaniei de colectare care va avea loc în perioada 8 – 19 aprilie 2019, o campanie organizată de Primăria Municipiului Zalău și TGP-The Green Project Zalău. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Astfel, în perioada amintită, zălăuanii pot suna la TelVerde 0800 444 800 sau la telefonul 0756 030 602 pentru preluarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice, sau pot depune deșeurile, sâmbătă, 13 aprilie, între orele 10:00 – 16:00, la punctele provizorii de colectare amenajate în următoarele locuri din oraș:

• cartier Porolissum – lângă benzinăria PETROM

• cartier Brădet – lângă magazinul Codiflor

• cartier Dumbrava – lângă Piaţă Agroalimentară

• Centrul de colectare – str. Fabricii nr. 30 B

Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe 19 aprilie 2019, la Centrul de Colectare Zalău, începând cu ora 14:30. Premiile sunt: două cuptoare cu microunde digitale, un aspirator și două mixere.

Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! TGP-The Green Project Zalău, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De asemenea, cetățenii pot aduce oricând deșeurile de aparate electrice și electronice la Centrul de Colectare permanent din Zalău, de pe strada Fabricii nr. 30B. Programul centrului este luni si marti, între orele 14:00-16:00.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE are ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextul unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor.

Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *