Ziua Culturii Naționale, sărbătorită în Sălaj

Sălăjeni sînt invitați la activitățile organizate cu prilejul Zilei Culturii Naționale, vineri, 13 ianuarie 2023.

Între orele 10.00 și 13.00, în Sala Porolissum a CCAJS se vor desfășura diferite ateliere pentru copii, în cadrul cărora cei mici vor realiza invitații după șablon, folosind o imagine a Zalăului de odinioară, cărți de povești urbane, reproduceri în creion sau cărbune după o pictură din colecția de artă a Muzeului, semne de carte și puzzle-uri educative. Copiii sunt așteptați, totodată, să descopere Colțul de lectură, să participe la jocuri de rol din operele autorilor români, dar și să își testeze cunoștințele generale.

De la ora 11.30, cei interesați sunt invitați în sala mică de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, la vernisajul expoziției fotodocumentare “Zalău 550”.

De la ora 12, tot în sala mică, elevi și profesori de la Școala Populară de Arte și Meserii din cadrul CCAJS, de la clasele de pian, vioară, canto muzică ușoară și trupa “Art Band” vor susține un concert, presărat cu momente lirice oferite de membri ai Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj și ai Reprezentanței Zalău a filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Sălaj, prin instituțiile subordonate – Biblioteca Județeană “Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *